SiklósKert bejegyzései

Díszfa kínálatunkból (csak néhány példa…)

Vöröslevelű japán díszcseresznye 
(Prunus serrulata Royal Burgundi)

Levelei sötétvörösek. Áprilisban vagy májusban nyíló nagyméretű, telt virágai sötétrózsaszínűek. Virágzásban, majd színes levele által, egész szezonban csodálatos kerti dísz. Erőteljes, ferdén felfelé törő ágai 5-7 m magas, fordított kúp, illetve tölcsér alakú koronát alkotnak.

Rózsaszín virágú japán díszcseresznye
(
Prunus serrulata ‘Kanzan’)

Széles lombkoronájú, 6-9 m magas,fordított kúp gömb koronájú, lombhullató, kisméretű fa. Virágai sötét rózsaszínek, telt virágúak, április végén nyílnak. Nem hoz termést. Törzse alacsonyan ágazik el, vagy törzsre oltva magas koronájú díszfát kapunk.

 

Oszlopos japáncseresznye
(Prunus serrulata ‘Amanogawa)

4-5 m magas, keskeny oszlopformájú fa. Halvány rózsaszín virágai április-májusban elborítják a lombkoronát. Jó tűrőképességű növény, bármely talajban jól fejlődik. Napos helyre szoliternek ültessük. Oszlopformája miatt kisméretű kertekben is jól mutat.

 

Vérjuhar
(Acer platanoides ‘Crimson King’)

Gömbölyded, széles, kúpalakú koronájú díszfa, mely 10-15 m magasságra is megnő.
Karéjos, sötétvörös levelei ősszel narancssárgára színeződnek. Apró, sötétsárga vagy vöröses virágai tavasszal nyílnak.
Betegségekkel szemben ellenálló díszfa fajta.

 

Vörös levelű májusfa
(Prunus virginiana ‘Schubert‘)

5-8 méter magas, 4-5 méter széles, kúpos koronájú fa.
Zölden kihajtó levelei nyárra borvörösre színeződnek. Bimbói rózsaszínben pompáznak, kinyílva azonban szép fehér szirmokkal díszítenek. Termései fekete színűek, körülbelül 1 cm-es bogyók.

 

(Vázlat…)
(A bejegyzés szerkesztés alatt…)

Csakazértis tavasz

Március közepén már alig várjuk a tavaszi virágpompát a természetben. Kicsit segíthetünk mi is környezetünk színesebbé tételében. A fóliában előnevelt tavaszi virágok szép díszei lehetnek a bejáratnak, előkertnek, terasznak. Egy kis ízelítő márciusi kínálatunkból:
árvácska, százszorszép, nefelejcs, kankalin, boglárka.

Ünnepi nyitvatartás a márciusi hosszú hétvégén

Ünnepi nyitvatartásunk idén a következők szerint alakul:

Március 15. csütörtök: ZÁRVA
Március 16. péntek: NYITVA 9-17 óráig
Március 17. szombat: NYITVA 9-13 óráig

Március 18. vasárnap: ZÁRVA


A hosszú hétvége jó alkalom a kertrendezésre vagy egy kis tavaszi kompozíció összeállítására. Ne feledjük, hogy 2 hét múlva már húsvét!

Amennyiben szabadgyökerű növények telepítését tervezzük, azt mielőbb el kell ültetni, lehetőség szerint még márciusban! Ezzel pedig azért kell igyekezni, mert a növények nyugalmi időszaka lassan véget ér, és késő őszig várhatunk a következő ilyen lehetőségre. 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Tavaszi ébredés

Árudánkban lassan eltűnnek az utolsó hófoltok, nyílnak az első virágok, gyönyörűen éledeznek téli álmukból a növények. A márciusi tél miatt egy-két hét késésben vagyunk munkáinkkal, de igyekszünk mielőbb behozni a lemaradást.

Árukészletünk folyamatosan bővül, a tavaszi virágok közül már megérkeztek az árvácskák, primulák, százszorszépek is.

 

Mentés

Mentés

Hamarosan visszatérünk!

Bár az időjárás kicsit megtréfált bennünket és a március 1-i nyitás lehetetlennek tűnik, valószínűleg március 5-én hétfőn, a téli álom után ismét kinyitja kapuit a SiklósKert Kertészeti Áruda.

NYITÁS: 2018. MÁRCIUS 05. HÉTFŐ

Az elmúlt 3,5 év itt a honlapon nem volt aktív, árudánkban azonban gőzerővel zajlott a munka és a fejlesztések. Remélem tavasszal mindkét “helyszínen” találkozunk – a megszokott és új árukkal a faiskolában, az új ötletekkel és bejegyzésekkel pedig emitt!